01 6399 070 - narudžba i dostava biokuca@gmail.com

Prava Kava Review

Došli smo zbog kave, a našli bogatstvo vitamina!
U dvorištu Masarykove 26, nalazi se juice bar „Cyber Funk Cafe“.

Martina Juice&JuiceOvdje će vaše tijelo prvenstveno naći pregršt vitamina, minerala, hranjivih tvari i prirodnih vlakana. Vlasnica Martina preporučuje svakome jedan smoothie na dan, jedan zdravi napitak na bazi voća ili povrća bez dodatka šećera. Prije dvije godine su Martina i njezin partner otvorili ovu malu specifičnu oazu u središtu grada. Ideja im je došla dok su živjeli i radili u Irskoj gdje su upoznali jednog od vlasnika juicy bar lanaca. Uz njegovu pomoć krenuli su, vrativši se u Hrvatsku, u pripremu zdravih napitaka. Dok vam ljubazno osoblje priprema vaš napitak, vi možete surfati po internetu ili obavljati poslove na jednom od ponuđenih računala. Atmosfera je vrlo ugodna i prijateljska, naročito ju preporučamo svima s djecom jer ne samo da ćete učiniti nešto zdravo za svoju familiju već ćete i uživati, u za neke tako traženoj, nepušačkoj atmosferi.

U toplijim danima u dvorištu je pripremljena jedna zaigrana terasa. Tu se guraju klupe i stolci svih oblika od različitih materijala i u svim veličinama. Osjećat ćete se kao da ste kod prijatelja na terasi !

Ponuda od čak 40 vrsta smoothi-a i svježe iscijeđenih sokova nas je toliko oduševila da smo skoro zaboravili zbog čega smo došli. Kava!

Krenuli smo kao i uvijek naruđbom espressa.. Espresso se ovdje radi na Wega aparatu i koristi se “Dan Café” blend. To što se svaki smoothie radi svježe na žalost ne vrijedi i za kavu. Kavu se ne melje “on demand” za svaki napitak direktno, već ju se uzima iz dispenzera mlinca. Usprkos tome espresso je stigao topli i sa smeđom cremom. Za pohvaliti je da espresso nije bio ni vodeni ni gorak već okusom lagano i svježe kiselkast. Velik broj bodova Cyber Funk Café dobiva za kvalitetu svoje vode. Espresso aparat priključen je na sistem filtrirane vode što znaći da se i svaki espresso kojeg naručite radi s profiltriranom vodom.

Juice&JuiceDok smo čekali na cappuccino počastili su nas jednim zelenim smoothiem od povrća. Moramo priznati da nismo očekivali koliko će nam takav napitak pasati uz kavu. Neutralizirao je okus espressa i bili smo spremni za drugu rundu.

Cappuccino je bio, gledajući ugostiteljsku ponudu na našem tržištu, daleko iznad prosjeka. Iako nebi prošao standarde Barista, priznajemo da je bio fini i kremasti. Crema je bila malo prečvrsta i iz tog se razloga nije pomiješala s espressom već je kao zasebni sloj ostala na vrhu.

Iako među osobljem još nema niti jednog Bariste vidi se da se oko svoje kave jako trude. Nemojmo zaboraviti da se ovdje pretežno koncentrira na sokove i smoothie-je uz koje dakle možete popiti i “pravu kavu”. Zato je Cyber Funk Cafe zaslužio svoje mjesto na našoj listi.

Zaključak: Ako spadate među ljubitelje kave koji brinu i o svome zdravlju i želite u centru grada odmoriti se u ugodnoj atmosferi uz pregršt vitamina i kavicu… ovo je pravo mjesto za vas !

Cyber Funk Cafe

Adresa:Masarykova 6, HR-10000 Zagreb