01 6399 070 - narudžba i dostava biokuca@gmail.com

IdemVan Review

Prije nekoliko mjeseci u Zagrebu je, u dvorištu Masarykove 26, otvoren novi juice bar Cyberfunk Cafe. Trend posjećivanja juice barova, lokala u kojima se mogu kupiti svježe pripremljeni sokovi od voća i povrća, sve više pristalica ima i u Hrvatskoj. U juice barove najčešće navraćaju ljudi koji se nastoje hraniti zdravo, kao i oni koji zbog poslovnih ili studentskih obaveza ne stižu redovito jesti pa obroke zamijenjuju sokovima, koje mogu uzeti i za van.

idemvan-hr_smallOsim raznih kombinacija sokova od iscijeđenog ili izmiksanog voća i povrća, tamo se prodaju i napici koji se nazivaju smoothies. Riječ je o gustim sokovima od voća ili povrća kojima se dodaje smrznuti jogurt, što ih čini kremastima i vrlo zasitnima. Na taj način lako mogu zamijeniti obrok, a pritom ste sigurni da stetijelu osigurali dovoljnu količinu vitamina, minerala, hranjivih tvarii prirodnih vlakana. Kao dodatke napicima koriste i razne sjemenke,orašaste plodove i začine poput cimeta, vanilije i muškatnog oraščićakoji su popularni u ovo doba godine. Ti su napici podrijetlom iz Brazila, gdje se prodaju na ulici, tijekom šezdesetih prenijeti u Ameriku, a zatim i u Zapadnu Europu, te su osobito popularni postali u zadnjih desetak godina. U Hrvatskoj ih primjerice rade u novootvorenom Cyberfunk Cafeu.

Vlasnici Cyberfunk cafea u pripremi sokova uvijek koriste svježe, a ne smrznuto voće i povrće. Borovnice, maline, kupine, ribizl i jagode sami uzgajaju u svom voćnjaku na obroncima Samoborskog gorja, kao i šljive, jabuke i kruške. U svoje napitke nikad ne dodaju šećer jer za tim nema potrebe. Zahvaljujući prirodnim voćnim šećerima sokovi su već dovoljno slatki, ali ako ih netko ipak želi dodatno zasladiti, onda koriste med.

Smoothie napitci pogodni su i za dijabetičare jer u smrznutom jogurtu, kojeg za njih po posebnom receptu pripremaju u jednoj slastičarnici, također nema šećera. Kao dodatke napicima koriste i razne sjemenke i orašaste plodove, začine poput cimeta, vanilije, muškatnog oraščića, kokos, čisti kakao i svježe listove mente.

Od noviteta svakako morate probati liniju zelenih sokova i „smoothiesa“ s blitvom, salatom, celerom i peršinom. Kao najprodavaniji sok ove zime, izdvojio se Garden Party od cikle, mrkve, đumbira i jabuka. Dok vam ljubazno osoblje priprema napitak, vi možete surfati ili obavljati poslove na jednom od ponuđenih računala.

Tvrtka je ujedno službeni zastupnik za blendere Blendteca bez kojih se ne može pripremiti kvalitetan sok ili „smoothie“.Više saznajte na www.biokuca.com