01 6399 070 - narudžba i dostava biokuca@gmail.com

BLACKBERRY BLUES

Jabuku je kod Banga u Bluesu zamijenila banana, ali tu je jogurt. Sve tri voćne komponente priređene su u integralnom obliku, dakle zajedno s pripadajućom pulpom, što znači da je pored drugih obilježja ovaj proizvod vrlo bogat biljnim vlaknima. Iako se na početcima znanosti o prehrani smatralo da će ljudi u budućnosti hranu konzumirati u obliku tableta, već više desetljeća prevladava sasvim suprotno uvjerenje, što je posljedica opsežnih istraživanja. Sve vrste voća i povrća bogate su vlaknima, a pripremu na ovaj način – bez filtracije, svakako treba pretpostaviti drugim načinima priprave.

Ta vlakna pomažu kod intestinalne regulacije, pri održavanju normalne razine kolesterola, kao i pri održavanju normalne razine šećera u krvi. Zbog flavonoida i vitamina C, koji su znatno sadržani u tom soku, vrlo je jaka antioksidacijska aktivnost tog napitka. Osim toga, izuzetno visoka koncentracija minerala kalija u banani, koji je zastupljen i u naranči i kupini, pomaže živčanom sustavu i mišićima za normalno funkcioniranje. Osim toga, flavonoidi s vitaminom C, kalijem i ostalim fitonutrijentima djeluju zaštitno na krvožilni sustav.

Ovaj će smoothie biti najkorisniji osobama koje intenzivno vježbaju ili prekomjerno gube tjelesnu tekućinu, kao i onima koji koriste diuretike ili pića bogata kofeinom.